Om

”När jag är bara ljud” handlar om musikern Stefan Larsson, som annars är forskare vid Lunds universitets internetinstitut. Den 26 april 2016 släpps THE MACHINIST, ett 8-spårs engelskspråkigt album som delvis handlar om en fartygsolycka som utspelade sig i danska farvatten på datumet exakt 50 år tidigare. I maskinrummet stod den då 25-årige man som kom att bli Stefans far och hörde dunsar i skrovet och kaptenens efterföljande rop om att stoppa maskinen.

Stefan släppte det helsvenska albumet MIN VITA FLAGG 2013 som finns tillgängligt på Spotify, iTunes, Google Play och så vidare. Ett tidigare album, TO THE OCEAN (2009), spelades in i konstellationen Stefan Larsson and the Three man combo. Han är även släppt albumet I AM BEAT, I AM SOUND (2013) som gitarist/musiker i Minxy, och tidigare albumet Transparent Yeah (2006) och singeln mono_machiine (december 2011).

Bloggens namn, ”När jag är bara ljud”, är taget från texten på en låt som Stefan skrev för mer än tio år sedan, men aldrig spelade in. Låten, ”Som en dikt, som ett brev”, har under bloggens levnad fått liv och spelats in. Den är med på MIN VITA FLAGG och heter nu kort och gott ”Som en dikt”. Här finns dess video.