Halleluja för själen

februari 24, 2012 · Posted in meta 

Repade i helgen med Daniel Wejdin på bas och sångerskan LisaLotta Carlsson. Vi höll till på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Fint som snus. Eftersom veckan innan var en sjukdomlig vecka och att alla mina förkylningar tenderar att landa i halsen så var jag ytterligt hes under repen. Som bonus kände jag hur febern började krypa upp längs ryggen under slutet av lördagens rep. Men efter 15 timmar i brorsan Marcus soffa i Bromma så kunde jag repa några timmar till på söndagen.

Och det är som man sa förr: en lisa för själen!

Låtarna får någon typ av injektion av liv när kompetenta musiker lägger sina ljud och sin känsla till mina gitarr- och sångskisser. Även om min kroppsliga form var bedrövlig så hördes potentialen, som att se en modell av ett framtida huskomplex ta form. En försmak. Det är ju så stor skillnad på att ha en vision, en känsla för vad en sångstämma kan göra för en refräng eller vad en basgång kan göra för ett sväng, och att sedan – på riktigt – höra det. Om man innan möjligen intellektuellt kunde ha gissat hur det skulle bli, så är det bara en tunn förvirrad skiss på ett prassligt smörgåspapper i jämförelse med den förkroppsligade känslan som växer fram i det det reella lyssnandet på hur två röster formar en vemodig känsla över en rytmiskt fyllig basgång.

I love it.

Vi rasade igenom en rad låtar, och dessa var:

 1. Håll mig hårt
 2. Kyss mig en gång till
 3. Som en dikt
 4. En sluggers memoarer
 5. Lediga dar (precision och kyla)
 6. The machinist
 7. From A to B
 8. Min vita flagg
 9. Rebel
 10. Reglerna här,
 11. och en snabbt avbränd Making promises is not my thing

Som jag konstaterat är det en hel del svenska låtar på gång. Jag förstår om det började bli lite mycket för Daniels och LisaLottas koncentrerade inlärning på slutet. Men nu finns det korta enkla demos som vi kan utgå från.

Halleluja för själen. Halleluja.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.