Hoppfulla ljud

mars 22, 2013 · Posted in På gång 

Det har varit för tyst här. Kanske för att det varit så livligt på andra håll. Det fina, det vackra och det hoppfulla är att nu har inspelningar av nya album kommit igång på allvar. Förvisso utspridda som ensamma öar i en arkipelag, men ändå existerande öar där man kan stå på stranden och …tja, se nästa ö någonstans där borta i dimman. I januari hade vi en intensiv helg där vi spelade in – som vore vi ett punkband i sina glansdagar – 12 låtgrunder på två dagar. Trummor, bas, gitarr och en del piano. En del gitarrer har vi dock redan lagt nya. Men – damn – vad några av låtarna föll på plats snabbt!

Det var engelska låtar

From A to B
I wish it was clear to you
The Machinist
Rebel
Promises
Lighthouse

Och det var svenska låtar

Kyss mig en gång till
Min vita flagg
Stäppvargen (lediga dar)
Håll mig hårt
En sluggers memoarer
Som en dikt, som ett brev.

När vi så sågs igen i februari för att spela in sång och gitarr så kom ytterligare tre grunder in på bandet:

Minnen
Reglerna
The Fugitive

Den sistnämnda är en sån låt vi brukade spela live men aldrig fäst i en bra studioinspelning. Allt sammantaget kunde vi konstatera att det var jäkligt många låtar. Vi – jag och Zebastian – bestämde därför att fokusera de svenska först, de var ju tillräckliga för ett album i sig själva. Så får det bli.

Jag ser verkligen fram emot att få pusslat på de stråkar som Livet Nord har arrat till Minnen och Stäppvargen. Nästa inspelning ska det dessutom trilla in trumpet och Lisalottas vackra sång.

Comments

One Response to “Hoppfulla ljud”

  1. […] Under den helg i Februari där vi la sång i Landskrona så kom vi fram till att låtarna måste delas upp. Det mest givna kändes som att de svenska låtarna skulle vara för sig, och det var dessa vi fokuserade på från då. Nu ligger med andra ord 9 svenska låtar framför oss att pusslas ihop till ett album. Kvar är sista nyanspillandet på någon av låtarna och sedan ska albumet mastras. Det betyder även att det redan finns grunder inspelade på 5-6 engelska låtar att jobba vidare på inför nästa album.. […]